Du tror förmodligen inte det här är viktigt

Maria Lindström har hjälpt över 1000 människor med att få till de förändringar de vill ha. Maria jobbar med elitidrottare men även inom affärsvärlden. Maria har varit professionell tennisspelare och deltagit i Olympiska spelen.

Du tror förmodligen inte det här är viktigt

Av: Maria Lindström

Du tror förmodligen inte det här är viktigt

Det börjar med att andra berömmer dig för de resultat du gör.

En välmenande omgivning höjer upp dina prestationer och du gillar känslan uppmärksamheten ger dig. Du blir sedd och kanske till och med lite “avgudad” när du presterar.

Omedvetet börjar du gör en koppling. Kopplingen leder till en tanke som sen blir din “valda sanning”. Den lyder:

”När jag presterar och gör resultat har JAG ett värde.”

Och du vill känna dig värdefull och du vill bli sedd.

Så du fortsätter prestera men känner tillslut mer och mer press.

För det handlar inte längre om att få tävla mot andra och mäta vad du går för – du är rädd att förlora något mycket mer.

Inte bara framgång. Inte bara de prispengar det eventuellt handlar om. 

Du är rädd för att inte vara ok som du är om du inte vinner. Och hur det än låter så är du är rädd att tappa ditt människovärde. 

Att tävla med den höga insatsen gynnar absolut inte dina resultat.

Våra principer och sanningar styr oss. 

Ingen händelse eller saker har ett inbyggt värde i sig – du sätter det värdet genom dina egna sanningar och principer. Två människor kan se på samma händelse och ha två helt olika uppfattningar.

När det gäller våra valda sanningar och principer är det viktigt att veta:

 

  1. Dom styr ditt liv – medvetet och omedvetet,
  2. Det går att ändra passerade och inte längre användbara sanningar. Du behöver vara mer “källkritisk”och se vilka som passar dig.
  3. Var noga att välj vilka sanningar du vill leva efter – så att ingen annan målar din canvas och drar i trådarna som är ditt liv.

När du själv 100% vet att du är ok oavsett dina resultat – kommer det frigöra inspiration och kreativitet ute på arenan.

När tävling inte längre handlar om ditt värde som person är friheten att våga mycket större. När du vet att du värderas lika högt oavsett resultat –  spelar du med en helt ny energi. 

När du bemästrar att lösa upp den här gamla sanningen på ett snabbt sätt – kan du fortsätta tävla i din idrott men med en helt annat flyt och kraft än förut.

Helt enkelt vara bestämt hängiven ditt eget värde oavsett vad du presterar. 

Är du villig?

Lämna ett svar