Maria Lindström har hjälpt över 1000 människor med att få till de förändringar de vill ha. Maria jobbar med elitidrottare men även inom affärsvärlden. Maria har varit professionell tennisspelare och deltagit i Olympiska spelen.


Spelar du din sport för glädjen men känner ångest när du ska tävla?


Av: Maria Lindström

Vanliga myter som stoppar dig från att ha glädje på idrottsarenan.

FÖR glad över en vinst skadar mig – Sluta med en gång, du begränsar din utveckling.

Egenkär om du är nöjd med din prestation – är helt enkelt inte sant. Du kan vara ödmjuk samtidigt som du är nöjd.

Hitta saker att utveckla – så fort du gjort en bra match går du direkt till vad du behöver göra bättre – segern och det bra spelet är som bortblåst.

Förbättrar mig inte lika snabbt – Tron att du kommer ligga på soffan och äta chips – bara för att du njuter av de saker du gjort bra – “gotta go”!

Omvärlden ser din seriositet – När du aldrig “firar” dina små och stora framsteg tror du att din omgivning applåderar dig. Som om du visar att du verkligen är seriös – bara för att du inte njuter resan. Inte sant.

Det är coolt att vara “icecool” – agerar som om vinsten inte är värt något. Gå inte på den myten – den är en “detour” för bra resultat.

Här är vad som kan göras istället.

Njut segern innan du går vidare – se till att du “lagrar in” bra saker i din kropp. På det sättet kommer det bli roligare och lättare att skapa bra mood ute på arenan. Med ett bra tillstånd har du störst chans att prestera på din högsta nivå.

Gottar du dig i de små och stora vinster med en skön och ödmjuk stil är du inte egenkär – bara noga med att ta alla tillfällen att skapa “mood”.  Du vet att du mår bäst och presterar högt när du mår bra.

Utveckling sker även om du ett tag håller fast vid den sköna känslan när något går bra. Den största utvecklingen – är när du medvetet kan skapa bra tillstånd oavsett vad som sker på idrottsplan.

DU vet att du är seriös – det är det som räknas. Andras åsikter kan ibland vara viktiga att fundera över – men i slutändan är det din resa och ditt idrottande. Om andra har problem med att du är FÖR glad när du vinner och spelar bra – får det stå för dom.

 

Du är bra i din idrott och vill få ut din potential.

Var säker på att du fyller din bägaren med rätt saker annars kommer dina förmågor för evigt  bli oanvänd när det verkligen räknas.