Vill du träna ditt mindset- Kolla videon här

Maria Lindström har hjälpt över 1000 människor med att få till de förändringar de vill ha. Maria jobbar med elitidrottare men även som livscoach. Maria har varit professionell tennisspelare och deltagit i Olympiska spelen.

Hur du släpper taget om “tankemonstren”

Av: Maria Lindström

Ett rep är en orm om du envist ger kraft till “orm” tankar. 

Hur släpper du taget om “tankemonstren” som får dig att tro att det är en ORM – när det egentligen bara är ett rep?

  1. Inga tankar – en omöjlighet! Kanske kan du i meditationen, innan sömnen, när du lyssnar på musik, i stunder av ”enlightenment” ha på “OFF” knappen –  annars – välkommen till livet med tankar. Tankarna är inte ett problemet i sig, problemet är när vi tror att vi ÄR våra tankar. 
  2. Ersätta tankarna – definitivt en möjlighet och något jag lär ut till de jag coachar. Fröet (tanken) som dyker upp, excellerar inte automatiskt till de negativa  – det som kvävt din utveckling under lång tid. Du är medveten om att du faktiskt kan ändra dina tankar och att det i sin tur återspeglar hur ditt tillstånd är.
  3. Avancerat läge – möjligt, men inte för alla. Möt dina “tankemonsters”, som när du träffar en ointressant främling – artigt och kanske uppmärksammat – men frikopplat. Du lägger ingen vikt vid tanken men du försöker heller inte springa ifrån den. Du ser på den – som en egen “varelse” – utanför dig själv. Innehållet blir mer och mer oviktigt och du blir mer och mer stilla.
  4. Den enda vägen för att fungerar  på ett meningsfullt sätt i livet och i idrott beror INTE på om du lyssnar eller följer alla tankar. Under min egen proffskarriär i tennis spelade jag bäst utan involvering. Det som naturligt fanns inom mig fick spontant fritt spelrum. Jag har även noterat att – de mest passionerade stunderna, bästa jobbet jag gör, rikaste möten med människor jag har, kommer utan inblandning. 
  5. Hur hårt vi än prövar, kommer vi inte bli av med tankar. Det bästa är att bli vän med dom, se dess existens, frikoppla och lägga märke till vad som då händer. 😉