Vill du träna ditt mindset- Kolla videon här

Maria Lindström har hjälpt över 1000 människor med att få till de förändringar de vill ha. Maria jobbar med elitidrottare men även som livscoach. Maria har varit professionell tennisspelare och deltagit i Olympiska spelen.

Det är fullt möjligt att träna upp ditt mindset

Av: Maria Lindström

Elitidrottare – starta helgen med att vara tuff när det verkligen gäller!  

Sluta att bli förknippad med att du viker ned dig när det blir tufft eller att du inte har ”DET”.

Det är fullt möjligt att träna upp ditt mindset, skapa självförtroende och vara tuff i svåra situationer.. 

Gör det lättare för dig själv;  här är hur du kommer ur dimman och får fram din kapacitet.

  • Vänta inte på att du ska växa ur ditt dåliga temperament – du kan skifta nu.
  • Vänta inte med att göra något åt din nervositet som just nu förstör dina topplacering – lära dig hantera nervositeten.
  • Vänta inte på att du ska börja vinna för att höja ditt självförtroende – det kan ta för lång tid. 

Vill du veta hur du kan träna effektivare så att din prestation kan lyfta med 1 , 5  eller 25 procent – det lyftet som ofta är avgörande mellan en fjärde plats eller medalj?

Fortsätt då att läsa.

Ha en tydlig och unik strategi på vad du behöver göra för att vända en dålig attityd till en bra och på det sättet få ut den skicklighet du har inom dig.

Det är enda sättet du någonsin kommer veta med 100% säkerhet vad du är kapabel till inom din idrott.

Du kan ha den absolut bästa tekniken och fysiken av alla tävlande, men om du inte kan ta fram förmågorna i tuffa lägen, kommer du kanske vara en bra idrottare men inte en av de bästa.

 

Tänk dig in i situationen att andra spelare, kommentatorer eller coacher – det första det tänker på när de pratar om dig är – att du är mentalt stark.

Sluta förlora tid genom att göra mer av det samma – träna hårt men lämna mental träning åt slumpen.

Lösningen är enkel men kräver ett  engagemang. Om det skulle vara enkelt hade alla gjort det.

Lösningen: Bra mindset oavsett situation och ställning under tävling + integrera det så pass mycket att det är som “bröd och smör” när du tävlar.

Bemästra dessa två och du har absolut allt du behöver för att få fram den skicklighet du redan besitter.

Bemästra ditt mindset och ta bort det som hämmar dig – så här gör du.

Om du vill ha mer kontroll på de förmågor som du redan har, istället för att de försvinner som i en dimma ute på ett hav, fortsätt att läsa. Jag kommer att dela med mig hur du kan träna dig till ett bättre mindset och på det sättet prestera mer jämt även när det är tuffa lägen.

Det är så många i Sverige och hela världen som tränar hårt för att bli bra – DAGLIGEN.

Hur ska du få fram hela din erfarenhet och kunnighet när du absolut behöver den som mest?

Du behöver veta vilka unika mindset verktyg just du ska använda och samtidigt naturligt praktisera dom när du tävlar under press.

 

Så här:

Att bygga upp din idrottskarriär genom att också träna ditt mindset ger ett starkt fundament för att långsiktigt bli riktigt bra. 

Det tar tid att bli bra – men ”kärleken” till sporten du utövar  – gör att det är värt det. 

Om du ska nå långt i din sport behöver du veta hur du gör för att ha en bra attityd, för om du inte har ett bra mindset, når du inte toppen – oavsett dina andra förmågor. 

Hur elitidrottare får fram hela skickligheten ÄVEN i tuffa lägen:

1. Att vara positiv är inte hela lösningen, men det är så mycket bättre än att vara negativ. Är glaset oftast ”halvtomt” – gör en medveten ansträngning att skifta dina tankebanor till mer positiva.

2. Använd föreställningsvärlden på rätt sätt. Se framför dig hur det går bra i en tävling och träna upp den sköna känslan av en superprestation. 

Extra tips; Michael Phelps använde sig av föreställningsvärlden innan han somna för kvällen. (23 OS-guld är hyfsat bra!)

3. Många av de bästa idrottarna är nervösa innan ett avgörande läge, men de har lärt sig hantera den. Ta fram ett ”alter ego” under tuffa situationer. Superwomen, Nadal eller som i mitt fall, Steffi Graf. Innan jag slog min andraserve på matchbollen, serva jag “som om” jag var Graf. Steffi slog aldrig dubbelfel!

Vad är summeringen?

Träna upp ditt mindset så att du kan ta fram den där sista procenten, som du upp till nu inte kunnat få ut och använd tipsen för att nå dit du vill på snabbaste sätt.

Allt detta är för dig som verkligen brinner för att bli bättre.

Gör det här och du kommer spela närmare din kapacitet, ha roligare på arenan och tryggt veta att – jag gör absolut allt för att se hur bra jag verkligen kan bli.