Maria Lindström har hjälpt över 1000 människor med att få till de förändringar de vill ha. Maria jobbar med elitidrottare men även inom affärsvärlden. Maria har varit professionell tennisspelare och deltagit i Olympiska spelen.


Är du arg för att du är arg?Av: Maria Lindström

Är du arg för att du är arg?

Att tro att du INTE ska vara arg – när du är det – gör dig bara mer arg. 

Det värsta är att du tror att det hjälper. Att genom att vara arg, besviken, trött, uppgiven eller ledsen på dina tillkortakommanden – får du dom att försvinna snabbare.

I stället blir det svårare att skapa bra tillstånd ute på idrottsarenan.

Ilska över att du inte klarar av att hålla borta ilskan dubbel-smockar dig själv – en på varje kind. När det sker är eskaleringen av det dåliga tillstånden igång.

För att skifta – behöver du tänka nytt. Utanför din egen komfortabla box och börja acceptera att du faktiskt har olika sidor inom dig.

Du är en palett av färger ; Arg/lugn, energisk/lat, tålmodig/stressad, feg/modig.

När du slutar springa ifrån de dåliga sidorna;

sidor som du inte vill att någon annan ska se, sidor du ogillar i dig själv, sidor du vet hämmar dig i din utveckling på idrottsarenan ..

Då kan du skapa en jämnare åktur på den emotionella berg och dalbanan.

Bestäm dig för att det är ok att inte vara perfekt – vi människor har olika sidor – mycket ljus men även “mörker”.

Att önska bort eller blunda för den mer negativa sidan är inte uppgiften, utan uppgiften är att steg för steg neutralisera de tillstånd som inte gynnar dig.

När du jobbar med att hitta varför ilskan eller rädslan dyker upp – tillsammans med acceptans – närmar du din egen potential som idrottare. Det dåliga tillståndet släpps snabbare, och du spelar bättre. 

Friheten som infinner sig när du inte behöver vara någon du inte är – gör dig mer effektiv som idrottare och du känner dig mer tillfreds som person.

Dags att ge dig själv ett break?

Ska du nu utrusta dig själv med det du exakt behöver för att blomstra på arenan och upptäcka vad du verkligen går för?

Du har kraften att välja.